Maanmittauslaitos on tehnyt hankintasopimuksen Geotrimin VRS-palvelusta

Maanmittauslaitos on 22.2.2012 tehnyt sopimuksen verkko-RTK-palvelun jatkumisesta Geotrim Oy:n kanssa.

Maanmittauslaitos on käyttänyt verkko-RTK-palvelua vuodesta 2004 alkaen. Tarkka RTK-GPS-mittaus on edellytys Maanmittauslaitoksen toimitustuotannolle. Verkko-RTK-palvelun tarjoajana on toiminut valtakunnallista VRS-verkkoa ylläpitävä Geotrim Oy. Maanmittauslaitos käyttää VRS-verkkoa reaaliaikaisessa cm-tarkkuusluokan GPS-mittauksissa (RTK), dm-m-tarkkuusluokan mittauksissa (DGPS) ja ilmakuvauksissa. Merkittävin hyöty VRS-verkon käytöstä tulee siitä, että mittauksissa ei tarvita kuin yksi liikuteltava laitekokoonpano, ja että mittaukset sujuvat nopeammin ja tarkkuus paranee merkittävästi.

Geotrimin VRS-palvelu on ainoa, joka pystyy tällä hetkellä tarjoamaan verkko-RTK-palvelua koko valtakunnan alueella ja täyttää Maanmittauslaitoksen laatukriteerit ja tuottavuusvaatimukset.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kari Olkkonen