FinnMetko-arvonnan voittajat

Kiitos kaikille Geotrimin osastolla FinnMetkossa käyneille.

Testiradan käyneiden kesken järjestettiin arvonta, jossa voittivat:

- Rauno Eeva, Mynämäki
- Markku Torkko, Vähäkyrö
- Tarja Lemmetti, Laihia

Kiitos osallistujille.

 

 

Uusi tasolaser: Spectra Precision LL300N

Trimble on julkaissut uuden tasolasermallin, jonka virallinen Suomen ensiesittely on FinnMETKO-messuilla. Uudistettu muotoilu verrattuna Spectran aiempiin lasereihin, roottorin suojaus metallirungolla, sekä lasisuojaus tekevät LL300N-laserista poikkeuksellisen kestävän. LL300N soveltuu erinomaisesti kaikkein kovimpiin maarakennustyömaiden olosuhteisiin. Pudotuksen kesto 1 m korkeudelta betonilattialle, IP66 sääsuojaus ja -20 °C:n pakkasen kestävyys takaavat varman toimivuuden vaativissa talviolosuhteissa. Rakentajille laserin nopea käyttöönotto, varmatoimisuus ja pitkä 5 vuoden takuu ovat tänä päivänä ehdottomia ominaisuuksia. LL300N-laserilla saadaan keskeytymätön mittaustyö ja siten parempi tuottavuus.

Kattava toiminta-alue 500 m ja erittäin tarkka lämpötilakompensoitu tasausautomatiikka minimoivat korkeusvirheet, jolloin mittaustulokset ovat luotettavia myös pitkillä etäisyyksillä. Virtalähteenä on vakiona Ni-MH-akut ja laturi, joilla laseri toimii yhdellä latauksella koko viikon, ja valinnaisilla D-kokoisilla alkaliparistoilla 2 viikkoa. Vakiovarusteisessa HL450-vastaanottimessa on 102 mm korkea säteen vastaanottoalue ja numeronäyttö. Niiden avulla mittaus ja merkintätyö tapahtuvat nopeasti ja luotettavasti. Lisävarusteena olevalla kauko-ohjaimella voi tehdä myös kaltevia pintoja, esimerkiksi viemäröinti- tai pihatöitä.

LL300N-laser toimitetaan aina kalibrointitodistuksella, jossa laserille annetaan todellinen mittaustarkkuus 0,1 mm tarkkuudella.

Lisää tuotteesta

 

 

Trimble Express 2014 keräsi yli 600 kiinnostunutta

TE14_CASEVISION

Trimble Express 2014 Case VISION keräsi yli 600 kiinnostunutta

Trimble Express on Suomen suurimpia maanmittausalan tapahtumia. Geotrimin huhtikuussa 2014 järjestämä kiertue keräsi noin 630 kiinnostunutta ympäri Suomen ja sai kävijöiltä runsaasti kiitosta. Tapahtuma esitteli tänä vuonna käytännönläheisesti VISION-teknologian käyttöä Case Ämmässuo -projektin avulla. Projektissa kerättiin Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukselta aineistoa eri mittausmenetelmillä: uudella Trimble V10-panoraamakameralla, MX8-mobiilikartoituksella, UX5-lennokkikartoituksella, laserkeilaamalla, Geo7-paikkatietolaitteella sekä kaapelikartoitusjärjestelmällä. Ämmässuon infrakohteet ja rakenteet tuottivat monipuolisen ja haasteellisen mittausaineiston. Aineistot koottiin ja käsiteltiin lopputuotteiksi, mm. ortokuvaksi ja pistepilveksi Trimble Business Center -ohjelmistossa. Express tarjosi kävijöille erinomaisen tilaisuuden nähdä, miten toisiaan täydentäviä ja eri tarkkuusluokkien mittausmenetelmiä voidaan tehokkaasti ja tuottavasti hyödyntää yhdessä ja samassa projektissa.  Aineistoa on katsottavissa myös YouTubessa: www.youtube.fi/geotrimoy.

Lisätietoa: www.geotrim.fi

Kiitos kaikille Trimble Express -tapahtumiin osallistuneille!

 

TE2014_Vantaa

Käyttäjäpäivien tunnelmia

KP2014_ryhmakuva

Osa tapahtumassa kävijöistä kokoontui 29.1. ryhmäkuvaan Paviljongin aulaan.

Kiitos kaikille Geotrimin Käyttäjäpäiville ja Mobiilikartoitusseminaariin osallistuneille! Tapahtumat keräsivät jälleen runsaan osallistujajoukon, liki 170 osallistujaa.

Seminaarit, luennot ja workshopit tarjosivat paitsi uutta tietoa, myös paljon eväitä päivittäiseen työhön.

 

Arvonnoissa päävoitot voittivat:

Vesa Vainio, Imatran kaupunki

Matti Krusell, Airix Ympäristö Oy

 

Saatua palautetta:

”Mielenkiintoinen tapahtuma!”

”Kiitos mielenkiintoisista tiedoista, sekä hienosta mahdollisuudesta verkottua muiden toimijoiden kanssa.”

”Kiitokset hyvistä esityksistä esittäjille. Erityiskiitos kokonaisuudelle, käytännöllistä kun majoitus, ruokailut ja luennot on järjestetty kaikki samaan paikkaan!”

”Hyvä tapahtuma. Tapahtumassa esillä asiat hyvin laajalti. Aineistosta heräsi myös paljon kysymyksiä joihin palaan myöhemmin.”

Timo Sääski: Geotrim pysyy mittausalan edelläkävijänä

TS

Geotrim pysyy mittausalan edelläkävijänä ja kehittäjänä Suomessa tulevaisuudessakin

Timo Sääski aloitti Geotrimin toimitusjohtajana 1.1.2014.

Miten päädyit Geotrimille?

”Kun toimitusjohtajaksi pyydettiin, asiaa ei kauan tarvinnut harkita. Tunsin Geotrimin entuudestaan ja tiesin sen innovatiiviseksi ja kehityshaluiseksi yritykseksi. Myös Geotrimin tapa toimia asiakkaan näkökulmasta ja asiakkaiden liiketoimintaa kehittävällä tavalla edustaa sitä ajattelua, mitä arvostan.

Geotrimin tuote- ja palvelukonsepti on hiottu vuosien aikana huippukuntoon, joten tähän haasteeseen ja tehtävään on hyvä tulla. Monessa mielessä valmis talo, mutta silti ”rakennusoikeutta” vielä paljon jäljellä.

Mikä on taustasi?

”Diplomi-insinööriksi valmistuttuani toimin Finnmap Oy:ssä ja  FM-Kartta Oy:ssä lähes 15 vuotta, sen jälkeen yhdeksän vuotta FM-International Oy:ssä, jossa viimeksi toimitusjohtajana. Paikkatiedon tuotantoon ja projekteihin erikoistunut yritys oli keskittynyt erityisesti ilmakuvauksiin ja laserkeilauksiin. Olen siis koko työurani ollut koordinaattien ja mittaamisen kanssa tekemisissä.

Näen geospatiaalisessa mittaamisessa paljon laajenevia uusia mahdollisuuksia ja siksi on innostavaa tulla mukaan Trimblen tuotekehityksen ja uusien mittausmenetelmien ytimeen.”

Miten mittausala kehittyy tulevaisuudessa? Muuttuuko Geotrim?

”Geotrim on ollut edelläkävijänä tuomassa uutta teknologiaa ja uutta mittaustapaa Suomeen. Geotrimin tavoite olla tuottamassa asiakkaillemme paikkatietoa menetelmillä, jotka ovat laadukkaita, kustannustehokkaita ja tuottavia, on tavoitteemme jatkossakin.

Mittausala ei ole vain laitetuontia, se on myös ohjelmisto-osaamista, palveluiden tuottamista ja pitkäkestoista kumppanuutta, joka tuottaa asiakkaalle ja asiakkaan asiakkaalle hyötyä.  Muutumme ja kehitymme asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Palaute on tärkeää. Kaikki palaute on tervetullutta, niin isoista kuin pienistäkin asioista.”

saapasMiten aiot täyttää Kari Olkkosen saappaat?

”Kari kieltämättä jättää isot saappaat täytettäväksi. Onneksi niihin ei tarvitse hypätä yksin. Koko Geotrimin ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta hyppää mukanani. Organisaatiossa on ”tekemisen meininki” ja henkilöstö on sitoutunut tavoitteisiimme. Meillä on päämiehemme Trimblen kanssa sama visio – haluamme olla edelläkävijä ja tuoda markkinoille uusia teknologioita, jotka ovat niin isojen kuin pienienkin organisaatioiden ulottuvilla ja auttavat heitä menestymään.

Asiakaslähtöisyys, innovatiivisuus, oppimishalu sekä rehellisyys ja luotettavuus ovat arvoja, joista haluan että meidät jatkossakin tunnetaan.”

 

Kysymykset esitti: Tuula Heiskanen

Nimitysuutisia

Myyntipäällikkö Jussi Koskinen on nimitetty Geotrim Oy:n myyntijohtajaksi 1.1.2014
Vastuualueena on maanmittaus, paikkatieto, VRS, rakennuslaser, maatalous sekä palveluiden myynti Suomessa.

KoneAgria-arvonta

KoneAgria-tapahtumassa osastollamme järjestetyssä arvonnassa [Read more...]

Geotrimin uudeksi toimitusjohtajaksi Timo Sääski 1.1.2014 alkaen

DI Timo Sääski on nimitetty 1.1.2014 alkaen Geotrim Oy:n toimitusjohtajaksi. [Read more...]

Trimble laajensi mobiilikartoitusjärjestelmiään MX2:lla

Trimble® MX2 lisää geospatiaalialan ammattilaisten mahdollisuuksia toteuttaa vaativia projekteja turvallisesti ja tehokkaasti mobiilikartoittamalla ja on monipuolinen lisä geospatiaalisen tiedonkeruun järjestelmiin. [Read more...]

Trimbleltä uusi integroitu järjestelmä lennokkikartoitukseen

UX5Trimble on kehittänyt mittaajille ja geospatiaalialan ammattilaisille ensimmäisen täydellisen UAS-kartoitusjärjestelmän. Järjestelmä koostuu uudesta Trimble UX5 -kartoituslennokista ja Trimble Access -maasto-ohjelmiston ilmakuvasovelluksesta. Lisäksi siihen voi yhdistää Trimble Business Centerin uudet fotogrammetriatoiminnot. [Read more...]