Seuraa
  • 1
  • 2

Ratkaisuja kartoittamiseen ilmasta käsin

UAV-kartoitus on osa tämän päivän normaaleja mittausrutiineja. Geotrimin valikoimaan kuuluu korkeatasoinen suomalaisvalmisteinen GeoDrone X4L, johon voidaan kiinnittää kameroita tai laserkeilain.

Kun GeoDroneen yhdistetään YellowScanin laserkeilain saadaan maastomalli ja pistepilvi, joka soveltuu monipuolisesti eri aloille, esim. maanmittaukseen, infraan, maatalouteen, metsä-aloille, ympäristömittauksiin jne. 


GeoDrone laitekuva2GeoDrone X4L

GeoDrone X4L on suomalainen ortokopteri, jossa on vakaat lento-ominaisuudet ja joka tuottaa erittäin tarkkaa kuvaa. GeoDronen tuottamasta ortomosaiikista voidaan tuottaa mittatarkat 3D-pistepilvit ja digitaaliset maastomallit maanmittaustasoisella tarkkuudella. Laite on kehitetty maankäytön suunnittelun tarpeisiin, maanrakentamiseen ja esimerkiksi tilavuuksien nopeaan määrittämiseen, mutta käy myös kuvauskoptereiden perinteisiin sovelluksiin, kuten onnettomuustutkintaan tai pelastustoimintaan. GeoDrone tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen ratkaisun visualisoida ja mallintaa monenlaisia kohteita. 

Lue lisää 

Referenssejä:

Tampereen kaupungin drone pörrää tehtävästä toiseen - Viime vuonna ostettu kopterion tehnyt jo 160 keikkaa. Artikkeli Tamperelainen-lehdessä 25.10.2018


YellowScan Surveyor LiDAR

quarry surveyor-1-1024x475Maailman kevyin ja tarkin LiDAR UAV-järjestelmiä varten. 

UAV LiDAR -kartoitusratkaisu, joka tuottaa reaaliaikaista georeferoitua pistepilvidataa erittäin suurella tarkkuudella ja tiheydellä. Kestävä ja täysin integroitu järjestelmä on suunniteltu vastaamaan mittaajien kaikkein haasteellisimpiin tarpeisiin. YellowScan Surveyor on helppo ja nopea sijoittaa droneen, esimerkiksi GeoDrone X4L:ään. Laitteeseen on sijoitettu alan suorituskykyisimmät komponentit, kuten Applanix APX15, GNSS Inertiaalinen ratkaisu, joka tarjoaa erittäin tarkan georeferoidun sijainnin ja orientoinnin.

Lue lisää